Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

onehdy sa na VA v Brne zaoberala jedna cela katedra štandardami ako správne a jednoznačne definovať požiadavky na zbraň - TTD pre vývoj, prípadne nákup. Je mi jasné, že k nám to za tých 10 rokov nestihlo ešte prísť.

Ide mi bok vyvaliť keď to vidím, nedá mi nič nenapísať.
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

aaaale ved. poziadavky su predsa jasne - musi vyhrat gastonova petflaska. uz davnejsie je to verejne tajomstvo, len niekto si tu mysli ze sme vsetci taki sprosti jak je on chytry...
Obrázok
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Tak dnes som sa u nas dopocul, ze to bude Glock, vraj s tym uz vsetci pocitaju
DOBERMAN
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa DOBERMAN »

Chcel by som sa spýtať či to fakt vyfasuje každá policajná hliadka samopal vzor 58?????To fakt dajú všetkým obchôdzkárom alebo dopravákom do ruky samopal? Tak na jednej strane chcú verejnosť takmer celkom odzbrojiť a na druhej strane vyzbrojujú políciu akoby sme boli vo vojenskom konflikte? Nepoznám jediný štát kde policajti v čase mieru prechádzajú po uliciach so samopalmi.OMG
Naposledy upravil/-a DOBERMAN v 14 Dec 2010, 17:45, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

TomasARN: Ved bodaj by nie, staci si precitat to verejne obstaravanie. Som fakt zvedavy na prispevok od pana Kuracinu :lol:.
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

toto sa netyka len Grand Poweru ako domaceho vyrobcu. takymto zadanim sa podla mojho nazoru z verejneho obstaravania apriori diskvalifikuje viac vyrobcov sluzobnych zbrani ktori by mali co ponuknut pripadne upravit pre sutaz model strihnuty na mieru podla poziadaviek zadavatela. je to hanba. uz sa "tesim" na zverejnenie konkretnej poziadavky. uz to vidim - "zbran musi mat plastovy ram, SfA spust, bez kohutu, mat hranaty zaver a nazov zacinajuci na G"... :?
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Mozno stacilo jedno kriterium: Kto nam da viac do vacku vyhrava

Ale ja osobne sa nebudem stazovat, pokial to bude Glock a dostanem bud 19 alebo 26, nakolko chodim v civile
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Kazdopadne je to tender za obrovske peniaze a hlavne nase (17mil €). Teraz by sa mali ty takz. investigativni novinari, ako pan Korda pytat a pytat ohladom toho u pana ministra, aako odprezentuje takyto sposob "tendra".
Naposledy upravil/-a C08R4 v 14 Dec 2010, 17:55, upravené celkom 1 krát.
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

podklady na zadanie do verejneho obstaravania robi zamestnanec uradu co ma na to papiere alebo externa firma co ma na to zivnost, ale to neznamena ze sa v danej problematike aj orientuju. Maju sice poradcov ale ti su zase vacsinou nominanti stran na vrchnejsich prieckach uradnickej hierarchie a tiez sa chuja rozumeju no a potom vznikaju taketo nejasne a neodborne zadania.
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

boris napísal:Hladaj cez Elektronický Vestník verejného obstarávania, predbezne oznamenia. Linky nizsie; mozno budu nefunkcne

PISTOLE
http://www.e-vestnik.sk/Vyhladavanie/Oz ... tail/19365

SAMOPALY
http://www.e-vestnik.sk/Vyhladavanie/Oz ... tail/19366

Ďakujem za informáciu linky fungujú.
Dík
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

rado74 : v praxi to funguje uuuplne inak....

relevantny odbor MV si da poziadavku na sekciu ekonomiky na obstaranie

ti zabezpecuju proces a lowe...

a nechaju si dodat popis predmetu obstaravania a hadaj kto im ho doda ?? spriatelena firma ktora to ide vyhrat :) napisu si kriteria tak, aby presli prave oni. referenti sa toho ani nechytaju, jednak tomu nerozumeju a jednak to maju zakazane zhora :)
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Roman mensie urady maju na to cloveka ministerstva uz maju sekcie ale princip ostava to mas pravdu.Ale je to ako pises.
A teraz mi ale povedzte jednu vec. Vsetky zmluvy ktore stat uzatvori s dodavatelmi sa zverejnia alebo niektore uz su zverejnene na nete. Aky ma potom vyznam nejaka nova verejna sutaz na tie iste tovary alebo sluzby po skonceni zmluvy ked doslova vsetci si mozu pozriet co bolo zahrnute v minulej zmluve, za akych podmienok a za aku cenu.
To uz nieje sutaz ale podliezanie cien pretoze najnovsie je pri zadani ako jedine kriterium udavana najnizsia cena.
Ziadne referencie, ekonomicke a technologicke zazemie firmy, certifikaty atd. atd
To uz moze potom sutazit kazdy chmulo co ma predmet alebo sluzby uvedene v obstaravani zapisane v zivnosti a pritom nema ani ponatia o co ide ale vie si pozriet na nete akej ceny sa ma drzat v podkladoch
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

wtf je "integrovaný predný pištoľový úchop"?
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

asi myslia ten co je na MP5K v poslednom call of duty :wink:
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Dovolim si odhadovat ze mali na mysli takticku rucku. Ak sa vsak zamyslim, ktory moderny sapik to ma integrovane v rame (a nie na railoch), tak mi v 9Lug prichadza na um jedine Steyr TMP.

A zahahovkarom by mohli dat bud Skorpion EVO3 (alias slovenske Laugo), alebo moj favorit Kriss Vector (skoda ze sa nerobi v 9 Lug, ale to je len otazka casu podla mna).
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"