Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Rado neviem čo by bolo v prípade, že policajt na strelnici vo voľnom čase "pokazí" zbraň, myslím tým poruchu, ktorá bude mať za následok škodovú komisiu. Čo povie nadriadenému, že si bol zastrieľať? Neviem, či je to u PZ možné. 15 rokov dozadu policajti nemohli v čase voľna ani nosiť zbraň, nie to ešte strieľať.
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Ja neviem co by mu povedali ja robim v sukromnej firme a som poisteny na skodu ktoru sposobim neumyselne mojmu zamestnavatelovi /auto, telefon atd,atd/
Ja by som skor cakal, ze vacsina prislusnikov ma aj vlastnu zbran a problem so sluzobnou tym padom odpada. Keby som bol policajt tak 100% mam aj vlastnu zbran na osobnu ochranu ked som mimo sluzby aj ked tvrdia, ze mimo sluzby nie su nikdy :D
Co vies kto Ta bude chciet skopat za to ze si mu dal vcera pokutu ?
omega51
prispievateľ

Možno by mu pvedal: porušil si nariadenie ministra vnútra, čo znamená trest. Veľa policajtov má aj vlastnú zbraň. A keď ho bude chcieť niekto skopať za pokutu a on do neho našije, už vidím tie titulky v médiách typu: chodec prešil na červenú a policajt po ňom strieľal. Možno by ten titulok znel: prišiel sa opýtať na cestu, policajt sa rozzúril a spustil paľbu. Dobre, že nemal vlastný samopal vz. 58!!!
zandar
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

omega51 napísal:Rado neviem čo by bolo v prípade, že policajt na strelnici vo voľnom čase "pokazí" zbraň, myslím tým poruchu, ktorá bude mať za následok škodovú komisiu. Čo povie nadriadenému, že si bol zastrieľať? Neviem, či je to u PZ možné. 15 rokov dozadu policajti nemohli v čase voľna ani nosiť zbraň, nie to ešte strieľať.
..kua si fcerajsi ;) papier znesie setko aj to, ze zavada sa stala na strelnici pri sluz. vycviku :D by som uz dve cvakal ;)
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:06, upravené celkom 1 krát.
omega51
prispievateľ

Zandar: reagoval som na radov príspevok, realita by bola inde.
Tycho: no veď , že "asi".
Pred nedávnom som čítal, že pán minister zrušil nariadením aj nosenie vlastných zbraní v skužbe.
Pýtam sa aký toto malo význam? A pred prezbrojením, po ňom by to bolo logické.
medonos
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Omega 51 určite sa mýliš :D pred 15 rokmi sa mohla nosiť určite s tým zákazom to je krok spať a aj výber kalibru je obmedzujúci 9 luger je slabý prečo nepovolili 4O, 45 ...ale zase ako držiteľ ZP možeš mať aj niečo iné ale to množstvo železa na nosenie je veĺa.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:06, upravené celkom 1 krát.
omega51
prispievateľ

Na niektorých okresných riaditeľstvách bol napr. v roku 1995 vydaný pokyn, ktorý prikazoval ukladanie zbraní po službe v trezore na stálej službe. Týkal sa policajtov, ktorý boli pred školou (policajnou). Niektorí funkcionári si zo zle vysvetlili a pokyn aplikovali na všetkých policajtov.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Tiez som nazoru, ze sa policajt musi v strelbe vzdelavat aj mimo sluzby. 82 som nosil stale zo sebou aj mimo sluzby, taktiez som si kupoval naboje a chodil na strelnicu mimo sluzby. Aj teraz ma do nej caka par krabiciek nabojov v skrini a hned ako bude cas, tak idem na strelnicu a samozrejme, ze som kupil aj lugery, nech sa zdokonalujem aj s Glockom. O to lepsie, ze ked dostaneme Gcka, tak aspon trosku ho budem vediet ovladat.

Ked nemam problem si zakupit rozne veci do kanclu, co potrebujem, tak ma mesacne ani par krabiciek nabojov nezabije
Naposledy upravil/-a inspiring_payne v 20 Dec 2010, 14:32, upravené celkom 1 krát.
polucias
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

vidíš a koľko je takých ako ty? len v tvojom okolí, skús napočítať

keď si predstavím koľko som do týchto vecí zainvestoval ja...

a kolegovia si myslia že vypálim 10000 nábojov mesačne.

ked im poviem že za 500sk prebijancov čo je cca 140-150 tak nechápu.
ale aj to je im veľa, lebo za 500sk je lepšie dať do nejakého fajn alkoholu a posedieť s kamošmi.
Toto je ten rozdiel, zbraň je im iba na príťaž, je to vidieť na to ako s ňou narábanú, ako ju nosia.

to sa nikdy nezmení, väčšina záujem proste neprejaví, preto je to na systéme aby ich k tomu donútil v pracovnom čase.
mal som možnosť na jednom školení prispieť ako inštruktor kolegom k základnej manipulácií, a pohybu so zbraňou a mnohý sa chytali(suchý nácvik)
na môj návrh robiť to pravidelne mi povedia, že by to bolo veľa hodín, ktoré by sa museli nahrádzať, preplácať...
tak potom čo chceme? ako sa to majú naučiť?
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to je presne to, co sa mi paci na amikoch napr., ides na nejake renomovane americke fora a kazdy druhy tam je policajt, tym co robi zije, zbrane su konicek a za vlastne peniaze si nakupuju vystroj, ktora im pomoze prezit a za vlastne peniaze si platia vycvik u sukromnych ucitelov.
a nie su to speciali, su to obycajni policajti, ktori to robia preto, lebo vedia, ze im to moze zachranit zivot a maju skratka zaujem.
miro1
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa miro1 »

Na slovensku je motivacia ist k policii asi takato: šak budem mat vysluhovy dóchodek...

Resprezentativna vzorka 7ks ludi, ktory maju snahu, pripadne už su v zbore...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

len trochu doplním:

na niektorých strelniciach si policajt so služ.zbranou oficialne nepukne, nakolko Packa vydal zákaz používania služ.zbraní na civil.strelniciach. Bolo to opatrenie po tom incidente, kde ten policajt na strelnici zastrelil svoju priatelku.

Mne osobne na strelnici v Dubravke prevadzkar toto odrecitoval a povedal, že majú ten pokyn na strelnici.

A tak sa môžem bavkať len so svojími súkromnými zbraňami. Je ale pravda, že na väčšine strelníc im je jedno, či búchaš zo súkromnej či služobnej.

Zodpovednosť za manipuláciu je rovnaká, tak neviem, čo tým zákazom Packa myslel...

---------------------------------------
môžem ale vysloviť súhlas s názormi, že by malo byť v záujme každého (aj) policajta, aby sa zlepšoval častejšie ako mu to umožní zamestnávateľ.
Dobré návyky a strelecká zručnosť sa vybuduje hlavne častým tréningom.
Takže, kto na tom šetrí- šetrí na svojej bezpečnosti a hazarduje
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

packa je idiot, byvaly spravca garazi s titulom judr. z apz, co sa vyjadruje ako spravca garazi, takze asi tolko k akejkolvek racionalite jeho cinov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"