Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

tak kyjak snad nie. Dufam, ze to budu aspon poplasne ale plynove zbrane :D
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Stale tu vravime o glocku, ale ten tender moze vyhrat aj HS Products mod. XDM (Maju tusim aj subcompact) :), nieje to nerealne. Myslim, ze ta zbran minimalne splna to iste co mlock (A budu to mat aj s dlanovou poistkou, co nebude na skodu :P ) a mozno to bude aj za menej penazi. Len spust by mohla byt trocha lepsia :?.
inspiring_payne

ale je HS prihlaseny do konkurzu ? Lenze na MV SR sa hovori o tom, ze to uz budu Gcka
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

bbpd: ten Packov zákaz bol údajne vydaný pre prevádzkovatelov civilných strelníc.

A je zbytočné tu rozvádzať akú hlúposť to pan general vyprodukoval. Policajt má rovnakú zodpovednosť pred zákonom, či používa služobnú alebo súkromnú zbraň.
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

bbpd: význam nosenia mimo služby je jedna vec a používania ako vlastnú je druhá. Ako môžeš majetok štátu používať na súkromné účely? Povieš, že si sa zdokonaľoval?
To si môžeš potom zobrať aj auto s nápisom Polícia a chodiť na nákupy.
Už vidím Lip... ani to neviem napísať.
peterson
expert

omega: policajti môžu služ.zbran používat a nosiť aj v čase osobneho volna, nakolko im zákon ukladá povinnosť vykonat zákrok aj v čase mimo služby.
(ty si to trochen pritiahol za vlasy)
omega51
prispievateľ

Jasné, že je to pritiahnuté za vlasy. Ale ja reagujem na bbpd, ktorý napísal, že "aký by malo význam nosiť sl. zbraň mimo služby, keď ju nesmieš používať ako vlastnú". Myslím si, že ju nemôžeš používať ako vlastnú. Mýlim sa?
inspiring_payne

mylis sa, lebo ked ju mam mimo sluzby, a nieco sa stane, tak ju pouzijem takym istym sposobom, ako vlastnu. Vlastna striela, co robi sluzobna ?
omega51
prispievateľ

Nepochopili sme sa. Ja nemyslím použitie zbrane ako také. Ja mám na mysli používanie zbrane, teda idem v nedeľu na strelnicu a vybúcham 200 nábojov. Toto myslím, či je povolené? Ďalej úpravy ako napr. výmena spúšte, oprava zbrane a pod. Služobnú zbraň hádam nemôžeš odniesť do opravy Jožkovi z Dolnej ulice.
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

To je jasné služobnú zbraň opravuje zbrojár. Ak sa mi pokazí v službe alebo mimo služby napíšem úradný záznam ako došlo k poškodeniu zbrane a zbraň mi bez okolkov vymenia. Avšak ako bolo napísané hore. Ja mám služobnú zbraň pridelenú na svoje meno a môžem ju nosiť neustále u seba aj mimo služby . Taktiež môžem ísť mimo služby so zbraňou na strelnicu a si z nej zastrieľať samozrejme s vlastnými nábojmi . Náboje kúpim bežne na služobák. Ďalej by som chcel verejnosť uviesť na správnu mieru v tom, že je ako policajt aj mimo služby som oprávnený použiť služobnú zbraň v zmysle zákona o PZ a nie ako iný držiteľ zbrane len v nutnej obrane a krajnej núdzi . Toto sa však vťahuje aj na vlastnú zbraň, ktorú mám v súkromnej držbe u mňa G 17. Čiže ak ja mám mimo služby u seba vlastnú a nie služobnú zbraň aj túto môžem použiť v zmysle zákona o PZ ako policajt.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

klingocop napísal:....ja ako policajt aj mimo služby som oprávnený použiť služobnú zbraň v zmysle zákona o PZ a nie ako iný držiteľ zbrane len v nutnej obrane a krajnej núdzi . Toto sa však vťahuje aj na vlastnú zbraň, ktorú mám v súkromnej držbe u mňa G 17. Čiže ak ja mám mimo služby u seba vlastnú a nie služobnú zbraň aj túto môžem použiť v zmysle zákona o PZ ako policajt.
Nemám teraz veľmi čas študovať zákon o policajnom zbore. Z ktorého ustanovenia to vyplýva?
Kuro
expert
Dátum registrácie: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

neviem o tom, že by držitel zbrojnej licencie mohol predavat zbrane a strelivo "na služobák". Už u nas par policajtov bolo , ohanali sa služobakom,a tvarili sa fest prekvapene, ked sme im oznamili že potrebuju ZP :D
peterson
expert

Panzer: je v paragrafe 9 , kde zákon ukladá povinnost vykonat zákrok v čase služby i mimo služby
omega51
prispievateľ

A už sme pri tom. Môžeš ju nosiť, strieľať len keď na strelnici povieš, že je Tvoja, alebo ho oklameš, náboje si LEGÁLNE nemôžeš kúpiť (okrem PZ), o tom že sa pokazila napíšeš úradný záznam, v ňom uvedieš že to bolo v službe, no jedna ch****** za druhou. Určite policajti budú súhlasiť, že stieľať by sa malo povinne 1-2 krát do týždňa a v čase voľna hocikedy so sl. zbraňou. A vybavené, nebudú sa tu niektorí vysmievať z policajtov, ktorí to nevedia držať a stieľajú si pod nohy.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

tema je prezbrojenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"