Strieľanie v pivnici

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Jack
... a znalec ti vystavi ucet na 3000.- E
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Jack napísal: A tú strelnicu ani nemusíš stavať. Stačí, ak kúpiš hocijakú starú barabizňu s dostatočne veľkou pivnicou, zbehneš za znalcom, nezáväzne s ním dáš reč o tom, aké minimálne vybavenie a zabezpečenie potrebuješ, aby ti na to dal potom štempel. Kúpiš, dobuduješ, necháš si vypracovať posudok a je to.
je to trochu tazsie ale da sa to vybavit ....
otazka je ci to za tu namahu a peniaze stoji .......
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Veľa podobných názorov, nečudujem sa.
S tými schvalovačkami a predpismi je to jasné, o bezpečnosti by sa dalo pokecať, kedže každý stredne veľký poľovný revír je v podstate jedna obrovská streľnica bez posúdenia znalcov, bez inštruktora a správcu streľnice, balistikov, akustikov, hygienikov a iných zbytočných, reálne riziko úrazu o mnoho väčšie ( viď štatistiky) ako kdesi 3 metre pod zemou...
Štát sa niekde pasuje za všemocného rozumbradu a na vedľajšom piesočku panuje chaos a takmer bezvládie.
Otvoril som to najmä pre zamyslenie sa nad vzťahom súkromný majetok, pozemok a štát, respektíve práva občana na svojom majetku....
Ako je to s podobnými právami inde vo svete, v Amerike, v Rusku, vieme niekto?
boris
expert

Príspevok od používateľa boris »

pravne a bezpecnostne rizika spojene s domacim strielanim v pivnici su myslim zrejme. treba este zmienit zdravotne riziko. pokial takato strelnicka nema dobru vzduchotechniku alebo pokial pan nestriela vylucne nontoxy, zdravotne riziko dlhodobeho pobytu v miestnosti zamorenej vyparmi olova a inych sajrajtov netreba podcenit.
dirty harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty harry »

To je pravda, skoro som zdochol ked vedľa mna začali páliť traja štyria prebíjané lugre, horiace smetisko je nič. A to bola streľnica otvorená.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Vlastna strelnica napadne asi každeho kto začne s tymto krsnym športom,bohužial legislativa je taka komplikovana a poplatky take vysoke,že bežny človek si to hned rozmysli a ten kto by aj mal peniaze na zriadenie sa na to vykašle,lebo je to vo večšine pripadov(hlavne na dedinach)podnik stratovy... :(
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Electron, tých tritisíc éčiek za posudok si trochu prestrelil. Dúfam, že si to strelil len tak od boku a nie, že to niekto z tvojich známych skutočne musel zaplatiť! Nie je to síce lacný špás, ale dá sa to zvládnuť aj za podstatne nižšiu cenu, ako je tritisíc euri.
:wink:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

znalec za spravu /posudok/ chcel 2500,- E
+ do toho zapocitaj kolky atd
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

dirty harry napísal: ...
Otvoril som to najmä pre zamyslenie sa nad vzťahom súkromný majetok, pozemok a štát, respektíve práva občana na svojom majetku....
Ako je to s podobnými právami inde vo svete, v Amerike, v Rusku, vieme niekto?
Podľa diskusií na amerických fórach - na svojom pozemku môžeš so svojou v danom štáte legálnou zbraňou legálne robiť prakticky čo chceš, pokiaľ tým nezasiahneš do práv iného. Teda strieľať po vevericiach, svišťoch (prairie dogs), kojotoch, do vrát stodoly, len tak do priestoru - pokiaľ strela nedopadne na cudzí pozemok a neohrozí nikoho nezainteresovaného... :roll:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

to je rozdiel v zmyslani a prave tam a tu.
Tam: Kym nesiahnes na prava ineho rob si na svojom pozemku co chces.
Tu: robl en to co ti dovolime, politici sa snazia predstavit kazdu jednu moznu situaciu a vsetko to regulovat.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Electron, nemilo si ma prekvapil. Ale začínam veriť, že niekto je za tých pár strán ochotný pýtať až také peniaze. Ja som síce nedávno počul o podstatne nižšej sumičke, ale nemám dôvod ti neveriť.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Igrlik napísal: Podľa diskusií na amerických fórach - na svojom pozemku môžeš so svojou v danom štáte legálnou zbraňou legálne robiť prakticky čo chceš, pokiaľ tým nezasiahneš do práv iného. Teda strieľať po vevericiach, svišťoch (prairie dogs), kojotoch, do vrát stodoly, len tak do priestoru - pokiaľ strela nedopadne na cudzí pozemok a neohrozí nikoho nezainteresovaného... :roll:
presne tak, niet nad ranne zastrielanie si s vz58 z balkona na potkanov a inu haved :D ale vazne, co sa tyka zbrani, pre streltoc to je rah na zemi(ak neratam afriku ), my mozme byt radi pretoze mame relativne velmi dobre zakony ohladne drzania zbrani, vid. GB, a pod.

btw. poznam polovnika, byva na konci dediny, za domom vyhlad na 1km dlhu luku, este par drokov dozadu sem-tam strielal z balkona psov ktori sa tam zatulali z nedalekej osady
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, s tym 'my mozeme byt radi ze...' ja osobne moc nesuhlasim. Nevidim rozdiel v ludskych pravach a slobodach za morom a u nas, a to ze mnoho ludi si u nas pocas komunizmu navyklo na to ze stat moze vsetko a jednotlivec nic (pokial nie je v skupinke 'vyvolenych'), ci presnejsie jednotlivec moze robit len to co mu stat robit dovoli, tam kde mu to dovoli, kedy mu to dovoli, a ako mu to dovoli... Tie casy uz su nastastie davno za nami, ale v mentalite mnohych ludi to zostalo, mnohi to tiez preniesli ci prenasaju na svoje deti, a samozrejme politici a uradnici to velmi radi dodnes zneuzivaju (toboz ak z toho akymkolvek sposobom mozu ci uz nejako profitovat alebo aspon pocitovo mat navrch ci byt dolezity...).

Je to ale len na skodu spolocnosti ako takej ze ludia maju takyto pristup... (u nas akoby bolo 'normalne' ze vyvoleni si robia co chcu, je normalne ze niekto vyvoleny zhrabne stovky milionov, a tie sa nasledne do rozpoctu budu nahanat zdieranim beznych ludi zvysenymi danami a odvodmi, je normalne korumpovat a byt korumpovany, je normalne ze ktokolvek v uniforme ma individualne pravomoci ale zodpovednost je kolektivna, nehovoriac o perlickach ako je moznost vstupu do obydlia pod zamienkou takou ci onakou, ci obmedzovanie zakladnych prav a slobod, a pod.)

Moze kto chce ako chce kydat na USA, a pravda je ze je to neskutocny policajny stat, ale pravda je tiez ze ludske prava a slobody tam existuju a su lahko pravne vymozitelne, a sloboda jednotlivca konci az tam kde zacina sloboda ineho (nie tam kde povie nejaky uradnik...). Preto si tam na svojom pozemku clovek moze kludne zastrielat, a nie je v tom absolutne ziaden problem pokial tym nikoho neobmedzi / neohrozi / nedotkne sa slobody ineho cloveka (a ak by ho obmedzil, ohrozil, pripadne svojim konanim niekomu akokolvek ublizil, musi pocitat s nasledkami a ziadne uplatky mu nepomozu, na sude ho to vyjde obrovske $$$, a samozrejme si ho ich justicia zgustne). A ich justicii je uplne jedno ci je to miliardar, celebrita, alebo vysoky policajny funkcionar, zomelie kohokolvek bez ohladov a ustupkov. A aj ked nikto nie je bezchybny a ani ich system nie je dokonaly, stale je o svetelne roky pred nasim, a za to ze ten nas je taky aky je moze hlavne ta filozofia spomenuta na zaciatku.

Sorry ale nedalo mi na to zareagovat inak,

Gunslinger
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

To ze mozme byt radi som pisal iba na margo zakona o zbraniach.
Ze su u nas posliapavane nase prava, sme okradani a buzerovani statom a podvodnikmi je bohuzial holy fakt, nad ktorym sa radsej nepozastavujem lebo vo mne vrie krv. Vecna spokojnost a zmierenie sa so sucasnym stavom vedie z dlhodobeho hladiska k stagnacii ( to by sme ani koleso nevymysleli), ale na druhej strane stale nadavat ako sa mame zle a nevazit si to co mame mi pride trocha zvrhle a nespravodlive.
Stale pocuvam ako sa mame na SVK zle, ale to ze patrime do 40 najvyspelejsich statov nikoho nezaujima? Staci ist na ukrainu ako sa tam ludia maju, dalej na vychod, par 1000 km od nas umieraju ludia na primitivne choroby a hlad, sekaju sa macetami a mi tu nadavame ze mame drahi benzin.
Bohuzial stav v state je taky aky je, komunizmus zanechal tazke nasledky, ale to chce trosku viacej casu aby spolocnost ozdravela a ovcania sa zmenili na OBCANOV :)
sorry za OT http://www.jansochor.com/reportaz/slunecni-mesto.html

Clovek je v principe tvor nespokojny so vsetkym a to je paradoxne hybnou silou naseho pokroku :) Uz ani neviem co som chcel povedat a ist od zaciatku sa mi nechce :D

K strielaniu v pivnici, keby som mal tu moznost, riskol by som to, jediny pruser sa moze stat ked si ublizite a policia to zacne setrit, alebo sa pochvalite :D Ale kto ma 20 metrovu pivnicu? A riskovat aby si zastrielanna 5 metrov? TO možem rovno šipky hadzať
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

este sa pochval aky iny priestupok alebo trestny cin by si kludne riskol alebo denne riskujes, ved preco nie.
dbame predsa o svoj imidz a vysielame do sveta obraz, ze harman bol ojedinela vynimka medzi strelcami, co su spravidla extremne zakona dbali ludia ze?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"