Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev
Alkaj, je celkom bežné, že kremelec je niekoľko desiatok metrov od posedu. Kedysi to bolo divné aj mne. Ale pravda je taká, že ani zďaleka to nie je preto, aby sa trafil aj slepý alebo nadratý poľovník.
Vysvetlím: Ku krmelcu chodí zver papať. Čiže príde a chvíľu aj zotrvá na mieste. To je ideálne miesto a čas, aby si mohol spočítať kusy, dobre rozoznáš pohlavie, ľahšie sa ti určí vek a vidíš aj ďalšie znaky.
Vysvetlím: Ku krmelcu chodí zver papať. Čiže príde a chvíľu aj zotrvá na mieste. To je ideálne miesto a čas, aby si mohol spočítať kusy, dobre rozoznáš pohlavie, ľahšie sa ti určí vek a vidíš aj ďalšie znaky.
-
inspiring_kepler
-
inspiring_panini
Len jednu vec by som doplnil: práve som písal s jedným nominantom strany SaS na poslanca (nezvoleným), kamarátom, strelcom posielal som mu ten článok na Legis Telum o novele o zbraniach a dostali sme sa v diskusii až k Sujovi a tejto jeho "antipoľovnej" aktivite. Napísal mi, že tiež v tomto podporuje Suju, pretože tiež mu takto zabili psa, ktorý mu ušiel do lesa. Poľovníci ho zastrelili, nenaháňal pritom žiadnu zver ani nič také. Rozhodne nechcem tvrdiť, že toto je nejaká štatistická vzorka ani že to o niečom vypovedá a môžeme dať záver, len tu niekto písal, že všetky tie prípady sú vlastne trikrát prepočuté a vlastne sa ich tak veľa nestalo.. koľko sa ich stalo spolu neviem, ale ja už poznám niekoho konkrétne.
-
inspiring_tharp
Podľa mňa keď už novelizovať, tak len pridať povinné označenie psa, ktoré je ľahko rozoznateľné a ten pes ho nemôže ľahko stratiť, a zakázať odstrel takto označených psov ak nerobia nič škodlivé. A že aké má byť to označenie, neviem, možno nejaká psia reflexná vesta, ktorá z toho psa len tak nespadne; trebalo by to dobre premyslieť a až potom novelizovať zákon.
Toto by znížilo počet omylov, kedy zastrelia psa, ktorý len na chvíľu odbehol od majiteľa. A je naivné si myslieť, že hocijaké sprísňovanie zabráni tomu, aby dementi, ktorí doteraz odstreľovali psov pre zábavu v tom pokračovali.
Toto by znížilo počet omylov, kedy zastrelia psa, ktorý len na chvíľu odbehol od majiteľa. A je naivné si myslieť, že hocijaké sprísňovanie zabráni tomu, aby dementi, ktorí doteraz odstreľovali psov pre zábavu v tom pokračovali.
-
inspiring_kepler
http://www.zoohit.sk/shop/psi/oblecky_p ... sty/166415berserker napísal:Podľa mňa keď už novelizovať, tak len pridať povinné označenie psa, ktoré je ľahko rozoznateľné a ten pes ho nemôže ľahko stratiť, a zakázať odstrel takto označených psov ak nerobia nič škodlivé. A že aké má byť to označenie, neviem, možno nejaká psia reflexná vesta, ktorá z toho psa len tak nespadne; trebalo by to dobre premyslieť a až potom novelizovať zákon.
http://www.zoohit.sk/shop/psi/oblecky_p ... eni/166413
-
inspiring_kepler
Chlapi, šak sa neondejte s reflexnými a nakúpte vašim hafanom rovno nepriestreľné vesty! V Americku také majú.
Ako keby to pomohlo. Ak váš havino narazí na hovädo, má smolu tak či tak. Zákon - nezákon, vesta - ne-vesta. Ale potom sa vy musíte postarať, aby aj hovädo malo smolu. Máte na to celý rad zákonných prostriedkov. Ale to sa už opakujem a to ja nerád.

Ako keby to pomohlo. Ak váš havino narazí na hovädo, má smolu tak či tak. Zákon - nezákon, vesta - ne-vesta. Ale potom sa vy musíte postarať, aby aj hovädo malo smolu. Máte na to celý rad zákonných prostriedkov. Ale to sa už opakujem a to ja nerád.
Ono by naozaj len stacilo aby sa polovnicke zdruzenia aj zaujimali o to akych magorov v nich maju, a ked niekto bez dovodov odstreli psa mal by za to niest nasledky. Uvediem priklad malebnej dedinky na predmesti BA. Priatelke jeden debil strielal po psovi co isiel pri nej... nastastie bol tak opyty ze netrafil ani ju ani nic. Neskor v ten den ked so psom (a mamou a otcom) isla zas von, tak pred nu zastavilo auto a vyskakali z neho 4ia dalsi a doslova ich napadli, nastastie skoncila len s par podliatinami a nasi pani polovnici sa zlozili pod peprom. V kazdom pripade, kym sa to nerozhodla hnat na sud tak vsetko co polovnicke zdruzenie a aj predstavitelia dedinky riesili boli len jej psi a to ako ich pritomnost v lese aj ked na voditku plasi zver. Ak by som si mal vytvorit obraz o polovnikoch len podla tohto, tak by som ich mohol rovno zrovnat z lipshitom ktory tiez chrani nevinne obete za kazdu cenu.
Je naozaj skoda ze tym dobrym polovnikom co sa o zver aj staraju robia takyto magori zle meno. Este vacsia skoda je, ze aj napriek evidentnemu porusovaniu zakona im zbrojaky ako aj clenske v zdruzeniach stale zostavaju. Kym s tymto nieco neporobia, tak moze byt zakon naozaj akykolvek.
Je naozaj skoda ze tym dobrym polovnikom co sa o zver aj staraju robia takyto magori zle meno. Este vacsia skoda je, ze aj napriek evidentnemu porusovaniu zakona im zbrojaky ako aj clenske v zdruzeniach stale zostavaju. Kym s tymto nieco neporobia, tak moze byt zakon naozaj akykolvek.
-
inspiring_kepler