Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Alkaj, je celkom bežné, že kremelec je niekoľko desiatok metrov od posedu. Kedysi to bolo divné aj mne. Ale pravda je taká, že ani zďaleka to nie je preto, aby sa trafil aj slepý alebo nadratý poľovník.
Vysvetlím: Ku krmelcu chodí zver papať. Čiže príde a chvíľu aj zotrvá na mieste. To je ideálne miesto a čas, aby si mohol spočítať kusy, dobre rozoznáš pohlavie, ľahšie sa ti určí vek a vidíš aj ďalšie znaky.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack, nemas pribuzneho polovnika ? Tak pekne to pises az tomu chcem uverit ze je to tak . :wink:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

kaslite na to

tato debata je kontraproduktivna. nic dobre nevnasa.

kazdu novelu, ktora zakony a pravidla zjednodusuje vitam a naopak odmietam kazde komplikovanie veci.

A co sa tyka temy, jednoducho do reviru budu psickari vodit psov na voditku a navolno po suhlase majitela. Bodka.
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

Lenze pojem revir je hadam cele Slovensko to je problem.... pomali aj moj pozemok by tam dali keby mohli cura,,,,
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Len jednu vec by som doplnil: práve som písal s jedným nominantom strany SaS na poslanca (nezvoleným), kamarátom, strelcom posielal som mu ten článok na Legis Telum o novele o zbraniach a dostali sme sa v diskusii až k Sujovi a tejto jeho "antipoľovnej" aktivite. Napísal mi, že tiež v tomto podporuje Suju, pretože tiež mu takto zabili psa, ktorý mu ušiel do lesa. Poľovníci ho zastrelili, nenaháňal pritom žiadnu zver ani nič také. Rozhodne nechcem tvrdiť, že toto je nejaká štatistická vzorka ani že to o niečom vypovedá a môžeme dať záver, len tu niekto písal, že všetky tie prípady sú vlastne trikrát prepočuté a vlastne sa ich tak veľa nestalo.. koľko sa ich stalo spolu neviem, ale ja už poznám niekoho konkrétne.
Jack
moderátor

Sigarms, ak to dokážeš, tak skús krotiť svoje emócie.
:wink:
A skúste sa viacerí zamyslieť nad tým, že tak ako my (mnohí z nás) pozeráme cez prsty na poľovníkov, tak sa na nás pozerá cez prsty väčšina verejnosti. Je to správne?
:?:
inspiring_kepler

Ked ono ti strelci neakceptuju ine nazory len tie svoje, tak hadam aj hej :lol:
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

nemam dovod tlmit svoje emocie pokial existuju magori ktory ti skodoradostne zastrelia psa aj na voditku.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Podľa mňa keď už novelizovať, tak len pridať povinné označenie psa, ktoré je ľahko rozoznateľné a ten pes ho nemôže ľahko stratiť, a zakázať odstrel takto označených psov ak nerobia nič škodlivé. A že aké má byť to označenie, neviem, možno nejaká psia reflexná vesta, ktorá z toho psa len tak nespadne; trebalo by to dobre premyslieť a až potom novelizovať zákon.

Toto by znížilo počet omylov, kedy zastrelia psa, ktorý len na chvíľu odbehol od majiteľa. A je naivné si myslieť, že hocijaké sprísňovanie zabráni tomu, aby dementi, ktorí doteraz odstreľovali psov pre zábavu v tom pokračovali.
inspiring_kepler

Ide o to ze ked bude diera v psovi aj veste na podobnom mieste tak sa to da pouzit uz jednoducho aj ako dokaz. Myslim si ze odstrel "reflexnych" psov bude minimalny a ked uz, tak to bude riadny dement s ktorym sa oplati dat si tu namahu aby ho zbavili ZP.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

berserker napísal:Podľa mňa keď už novelizovať, tak len pridať povinné označenie psa, ktoré je ľahko rozoznateľné a ten pes ho nemôže ľahko stratiť, a zakázať odstrel takto označených psov ak nerobia nič škodlivé. A že aké má byť to označenie, neviem, možno nejaká psia reflexná vesta, ktorá z toho psa len tak nespadne; trebalo by to dobre premyslieť a až potom novelizovať zákon.

Toto by znížilo počet omylov, kedy zastrelia psa, ktorý len na chvíľu odbehol od majiteľa. A je naivné si myslieť, že hocijaké sprísňovanie zabráni tomu, aby dementi, ktorí doteraz odstreľovali psov pre zábavu v tom pokračovali.
http://www.zoohit.sk/shop/psi/oblecky_p ... sty/166415
http://www.zoohit.sk/shop/psi/oblecky_p ... eni/166413
inspiring_kepler

"Vesta je vyrobena z ke kůži příjemného materiálu, který je lehce elastický a poskytuje ideální komfort."

Ty kokos, mam pocit ze havkac je viac ako operator vo vyrobe :? .
Jack
moderátor

Chlapi, šak sa neondejte s reflexnými a nakúpte vašim hafanom rovno nepriestreľné vesty! V Americku také majú.
:roll:
Ako keby to pomohlo. Ak váš havino narazí na hovädo, má smolu tak či tak. Zákon - nezákon, vesta - ne-vesta. Ale potom sa vy musíte postarať, aby aj hovädo malo smolu. Máte na to celý rad zákonných prostriedkov. Ale to sa už opakujem a to ja nerád.
:P
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Ono by naozaj len stacilo aby sa polovnicke zdruzenia aj zaujimali o to akych magorov v nich maju, a ked niekto bez dovodov odstreli psa mal by za to niest nasledky. Uvediem priklad malebnej dedinky na predmesti BA. Priatelke jeden debil strielal po psovi co isiel pri nej... nastastie bol tak opyty ze netrafil ani ju ani nic. Neskor v ten den ked so psom (a mamou a otcom) isla zas von, tak pred nu zastavilo auto a vyskakali z neho 4ia dalsi a doslova ich napadli, nastastie skoncila len s par podliatinami a nasi pani polovnici sa zlozili pod peprom. V kazdom pripade, kym sa to nerozhodla hnat na sud tak vsetko co polovnicke zdruzenie a aj predstavitelia dedinky riesili boli len jej psi a to ako ich pritomnost v lese aj ked na voditku plasi zver. Ak by som si mal vytvorit obraz o polovnikoch len podla tohto, tak by som ich mohol rovno zrovnat z lipshitom ktory tiez chrani nevinne obete za kazdu cenu.

Je naozaj skoda ze tym dobrym polovnikom co sa o zver aj staraju robia takyto magori zle meno. Este vacsia skoda je, ze aj napriek evidentnemu porusovaniu zakona im zbrojaky ako aj clenske v zdruzeniach stale zostavaju. Kym s tymto nieco neporobia, tak moze byt zakon naozaj akykolvek.
inspiring_kepler

lovec to tu uz pisal, ked ma niekto revir tak sa tazko vyhadzuje z polovneho zdruzenia ale ZP sa da zobrat relativne lahko ak je to bezny klasicky polovnik.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"