Opitý mladík strielal v centre Bratislavy

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

DUSO napísal:A kedy sa to ma zacat riesit? Az sa stane, ze niektory z legalnych nositelov zmazne plynovkara? Sam sa cudujem, ze sa to este nestalo.
Dušo: ak sa plynovkár dopustí takého konania (napríklad vyhrážania), že držiteľ legálnej strelnej zbrane sa bude domnievať (v domnení, že plynovkárovia zbraň je ostrá), že je ohrozený jeho život a plynovkára zastrelí a bude to vyhodnotené po správnosti ako nutná obrana, tak sa myslím nestalo nič čo by bolo treba nejako regulovať. Plynovkár mal minimálne 18 rokov a bol svojprávny, mohol predpokladať, že toto je jeden z možných scenárov ako to mohlo skončiť. Prečo by toto mal riešiť nejaký zákon? My máme na chate suseda ktorý si odrezal niekoľko prstov motorovou pílou, bola to nehoda, jeho vlastná blbosť. Bude teraz zákon riešiť nejaké povinné školenia pre držiteľov motorových píl?

Som zástanca maximálnej slobody jednotlivca a s tým spojenou aj maximálnou zodpovednosťou jednotlivca za svoje konanie. Ja som plynovku kedysi nosil tiež a nepotreboval som žiadny zákon ani reguláciu na to aby som vedel za akých podmienok sa ju oplatí ťahať a za akých nie (ťahal som ju v živote raz, poplašný náboj do vzduchu a psi čo ma začali obkľučovať ušli). Nemal som potrebu strieľať v podnikoch ani po policajtoch pri vykrádaní pumpy, kto túto potrebu má, tak si má byť vedomý, že môže schytať guľku ostrú. Podľa môjho názoru nie je čo riešiť.
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja by som sa moc nesnazil obmedzovat nosenie plynovky, pretoze niektori somari zacnu miesto toho nosit noze (mozno aj pri lupeznych prepadnutiach), co asi nebude lepsie, ze? Druha vec je to, ze nas vsetkych strelcov, spolu s niektorymi nepodarenymi plynovkarmi hadzu do jedneho vreca svedci o urovni nasich tkz. novinarov.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Zaviesť novinárom povinnosť presne uvádzať pri správach o použití zbrane či sa jedná o zbraň na ktorú treba ZP. Pri porušení dávať mastné pokuty. :twisted:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bers, ono by možno šlo uplatniť si (ako LT) právo na odpoveď alebo právo na opravu. Teoreticky by sa to asi mohlo schovať pod príslušné paragrafy...
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

C08R4 napísal:Druha vec je to, ze nas vsetkych strelcov, spolu s niektorymi nepodarenymi plynovkarmi hadzu do jedneho vreca svedci o urovni nasich tkz. novinarov.
Nestíham žasnúť - táto téma pre zmenu niečo nasvedčuje o úrovni našich tzv. strelcov, t.j. nás. A to má zatiaľ len stranu a pol. :roll:

Kamov, Dušo, Rasťo - čítali ste si po sebe svoje príspevky?
Na jednej strane horlivo brojíte za práva jednej skupiny strelcov (tej vašej/našej), ale šmahom ruky idete prikazovať a zakazovať tej druhej.
Bez akýchkoľvek argumentov typu počet držiteľov plynoviek, miera ich kriminality a pod., len na základe pochybných správ z bulváru.

Čo vám vlastne vadí na Lipšicovi a jeho metódach? Kto sú tu vlastne tí dokola omieľaní ovčania, ktorí žerú každú (pod)priemernú propagandu?
OMFG
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Nie zakazovat plynovky,airsoftky ci poplasnaky,ale skor bazirovat na objektivnom spravodajstve. Nech postihnu tucnou pokutou ci trestom novinara,ked umyselne alebo svojou neznalostou uvedie verejnost do omylu. Aby mohol mat clovek pistol,musi si prejst hotovu kalvariu. Ale media su ovela nebezpecnejsie ako strelna zbran. Vytvaraju verejnu mienku,ovplivnuju vysledky volieb,mozu vyrazne prispiet k nepokojom,obcianskym vojnam ci revoluciam. Preco novinar nemusi dokazovat svoju odbornost,bezuhonnost a podobne?
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Nechapem ze to chlapcom "plynovkarom" po tom Hlohovci nedoslo ...... ze policia nebude skumat ci je to plynovka alebo ostra.... mozno po dalsich tragediach pochopia ..... mozno .......

(osobne si nezalam dalsiu tragediu...)
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Zoidberg37 napísal: Som zástanca maximálnej slobody jednotlivca a s tým spojenou aj maximálnou zodpovednosťou jednotlivca za svoje konanie. .... Podľa môjho názoru nie je čo riešiť.

moj clovek si
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, v tomto mam zasa ja trochu viac restriktivny nazor (za ktory by ma plynovkari asi najradsej ukamenovali :roll: :lol:

Podla mna plynova zbran nema mat preco vzhlad ostrej, to za prve, a za druhe by plynovky rovnako ako airsoftky, detske hracky ci akekolvek ine imitacie zbrani mali mat pri pouziti kdekolvek mimo sukromneho pozemku vyrazne oranzove ustie zbrane (tak ako je to napr. prikazane federalnym zakonom v USA).

Neexistuje jediny rozumny dovod preco by tak nemali byt oznacene, ak chce niekto pri sebe zelezo nosit tak nech si zaobstara ZP, ak nechce strielat ale 'len plasit vzhladom' tak ho nemusi nosit nabite, airsoftaci pri hrani na sukromnom pozemku si ich logicky mozu dat dolu (pricom ale napr. v statoch si ich vacsina na zbrani nechava aj pocas hry), ale akonahle niekto na verejnosti chodi na opasku s neoznacenou plynovkou, airsoftkou, alebo hrackou, tak za porusenie/neoznacenie/odstranenie tohto oznacenia by ho mala cakat velmi vysoka a odstrasujuca pokuta, alebo dokonca paragraf/trestny cin.

Mozeme media zatracovat kolko chceme, faktom je ze tie ovplyvnuju mienku verejnosti a kedze prilis vela ludi u nas ma pocit ze airsoftka alebo plynovka vlastne nie je zbran, v naprostej vacsine pripadov 'pouzitia zbrane' ktore som v mediach za posledny rok zaznamenal sa jedna o jednu z tych kategorii hore - ci uz lupici bank, alebo ten chlapik co len nedavno s detskou hrackou/'kalachom' z Alltoys prepadol Lidl v Piestanoch, alebo x mladych tlkov co sa opiju a s plynovkou na opasku su majstri sveta a nevedia sa spratat do koze ako tento tu... :evil:

V konecnom dosledku to streleckej verejnosti ohromne pritazuje a komplikuje to postavenie strelcov ktori zakony dodrzuju, a jednym z nasledkov toho su aj legislativne zmeny ktore netesia nikoho z nas (vid ten clanok v sme ktory v spojitosti s psychotestami spajal zrovna tohto opiteho tlka s plynovkou nepriamo ho prezentujuc ako typickeho predstavitela strleckej obce na slovensku... :evil:

Gunslinger
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Kua Guns ako to robis? Uz mi zas hovoris z duse. Len asi krajsie a prijatelnejsie pre oponentov, ako by som to povedal ja.
mazzi
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa mazzi »

Gunslinger: plný súhlas, keď už má airsoftka alebo plynovka vzľad skutočnej zbrane, mali by mať ústie označené.
Možno by som viac prijal, keby sa to nedalo dať vôbec dole.
Snáď by sme sa vyhli situáciám, ktoré sa dejú v posledných mesiacoch ako na bežiacom páse.
Čo bankový lupič, to plynovkár...
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Gunslinger: Suhlasim s tebou, ale ak chce niekto robit bordel (Lupezne prepadnutia a pod.) s plynovkou, airsoftkou, CO2 vzduchovkou tak ich robit bude, jednoducho si oranzovy nastavec odstrani a hotovo. Treba respektovat aj ludi, ktori chcu mat zbran na obranu, ale nemozu mat z nejakeho dôvodu ZP a napokon nosenie strelnej zbrane nieje u nas ustavne a automaticke pravo kazdeho. Ale ako som pisal, obmedzenim plynoviek sa docieli iba to, ze sa zvysi v obehu pocet zakernejsich zbrani ako je plynovka, co asi nebude lepsie. Skor si myslim, ze sa treba orientovat prave na tie media.
S akymkolvek obmedzenim drzby hociktoreho typu zbrane by som bol velmi opatrny, pretoze mi to pripomina snahu niektorych polovnikov hodit cez palubu vsetkych ostatnych strelcov a nazory typu, ze zbrane by mal mat iba polovnici a pod.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

"farebne ustie odstani" mas pravdu ...potom mam napada len pridavat do plynovych nabojov "farebne stopove prvky" aby ihned po vystrele mohla bit "zbran" identifikovana .... a ludia by nerobili paniku .... park,namestie ,luka atd. pri lupezi by to bolo aj tak jedno :shock:
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Tiež som toho názoru, že netreba zakazovať plynovky ako také. Ako to už bolo spomenuté, treba skôr riešiť novinárov.
Prípadne by sa dal zaviesť "malý zbroják", pri ktorom by netrebalo odôvodnenie, ale takisto by sa overovala bezúhonnosť, spoľahlivosť a zdravotná spôsobilosť, a keď niekto má plynovku bez toho, tak to brať ako nedovolené ozbrojovanie. Bolo by to aj bez fotky. Proste prídeš na úsek zbraní a streliva, dáš lekársky posudok, vyplníš žiadosť a zaplatíš poplatok. Po skončení šetrenia ti oznámia výsledok, ak je pozitívny, môžes si prísť pre preukaz.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Inak chlapy tiez ste dobri. Vezmete clanok z Noveho c., co je asi najväcsi brak na Slovensku a citaju ho asi len poloretardi, co potrebuju clanky max na tri stlpce. No a potom nadavate na novinarov. :roll: Jasne, ze novinari tohoto platku su podpriemerni. Ale sak to je aj jeho pozicia na trhu. Pisat hluposti s tucnymi tytulkami. Koho zaujima, co je pravda? Ludia chceju vidiet krv a hole mäso. Oni chceju predajnost.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"