Dušo: ak sa plynovkár dopustí takého konania (napríklad vyhrážania), že držiteľ legálnej strelnej zbrane sa bude domnievať (v domnení, že plynovkárovia zbraň je ostrá), že je ohrozený jeho život a plynovkára zastrelí a bude to vyhodnotené po správnosti ako nutná obrana, tak sa myslím nestalo nič čo by bolo treba nejako regulovať. Plynovkár mal minimálne 18 rokov a bol svojprávny, mohol predpokladať, že toto je jeden z možných scenárov ako to mohlo skončiť. Prečo by toto mal riešiť nejaký zákon? My máme na chate suseda ktorý si odrezal niekoľko prstov motorovou pílou, bola to nehoda, jeho vlastná blbosť. Bude teraz zákon riešiť nejaké povinné školenia pre držiteľov motorových píl?DUSO napísal:A kedy sa to ma zacat riesit? Az sa stane, ze niektory z legalnych nositelov zmazne plynovkara? Sam sa cudujem, ze sa to este nestalo.
Som zástanca maximálnej slobody jednotlivca a s tým spojenou aj maximálnou zodpovednosťou jednotlivca za svoje konanie. Ja som plynovku kedysi nosil tiež a nepotreboval som žiadny zákon ani reguláciu na to aby som vedel za akých podmienok sa ju oplatí ťahať a za akých nie (ťahal som ju v živote raz, poplašný náboj do vzduchu a psi čo ma začali obkľučovať ušli). Nemal som potrebu strieľať v podnikoch ani po policajtoch pri vykrádaní pumpy, kto túto potrebu má, tak si má byť vedomý, že môže schytať guľku ostrú. Podľa môjho názoru nie je čo riešiť.