Basternákov syn strieľal po vrahovi svojho otca

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

djuri napísal:Argumenty "diskuterov" ktori ti oponuju su podlozene ak nie inym tak aspon judikatmi sudov.
Jediný kto tu uviedol rozhodnutie súdu bol Panzer a išlo o vec v ktorej rozhodoval on sám. Ak bola táto trestná vec tak jednoznačná od samého počiatku, vysvetli mi prečo si dal potom prokurátor tú námahu a podal v tak jasnej veci na súd obžalobu a nezastavil trestné stíhanie v zmysle svojich oprávnení? Bolo to preto, že rovnako ako ja, nezdieľal Panzerov názor.
djuri napísal:Zatial co tvoj nazor je zalozeny jedine na predpoklade tvojej neomylnosti a povinnej absencie emocii u drzitelov ZP.
To tvrdíš ty, nie ja.
djuri napísal:Za seba mozem povedat, vdaka bohu ze nim nie si a dufam ze ani nikdy nebudes. Nie je v tom nic osobne, ludia ktori prava utocnika kladu nad prava obete tam podla mna nepatria.
Nepoznám žiadny taký zákon, ktorý dáva príbuznému obete oprávnenie na ulici vypáliť po unikajúcom páchateľovi celý zásobník a spôsobiť mu ujmu na zdraví. Toto nie je obmedzenie osobnej slobody ale ublíženie na zdraví, poškodzovanie cudzej veci, neoprávnené použitie strelnej zbrane a možno aj všeobecné ohrozenie a ďalšie protiprávne konania.
Používateľov profilový obrázok
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

ad1)bolo tu uvadzane aj dalsie sudne rozhodnutie, aj ked asi nie priamo v tomto threade ked pan ktoreho napadla na dvore skupina spoluobcanov strielal po nich aj ked utekali a bol oslobodeny
nikde vo svojom prispevku som netvrdil ze to bolo jednoznacne od zaciatku, to mi podsuvas ty..v obdobnom duchu..ak bola ta vec taka jednoznacna ze mu stala za podanie obzaloby preco nepodal odvolanie?
ad2) nie to tvrdis ty, vo viacerych pripevkoch trvdis ze drzitel ZP nemoze konat pod vplyvom rozrusenia atd.
ad3) nikto netvrdi ze take opravnenie mal..iba to, ze podla nazoru niektorych je mozne na jeho konanie aplikovat ustanovenia o okolnostiach vylucujucich protipravnost co ty zasadne odmietas
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

AK47 napísal:Jediný kto tu uviedol rozhodnutie súdu bol Panzer a išlo o vec v ktorej rozhodoval on sám. Ak bola táto trestná vec tak jednoznačná od samého počiatku, vysvetli mi prečo si dal potom prokurátor tú námahu a podal v tak jasnej veci na súd obžalobu a nezastavil trestné stíhanie v zmysle svojich oprávnení? Bolo to preto, že rovnako ako ja, nezdieľal Panzerov názor.
Dodnes som bol presvedčený, že si policajt, pretože tvoje názory by tomu zodpovedali. Teraz však vidím, že ním asi nebudeš, pretože inak by si netresol taký nezmysel. Konkrétne, že prečo podal prokurátor obžalobu, keď to bolo také jasné. Prokurátor vždy, keď má pochybnosti podá obžalobu. Vždy.

Môj názor nie je osamotený. Pozri napr. toto. http://korzar.sme.sk/c/5571447/strelca- ... odili.html

http://korzar.sme.sk/c/5082102/podnikat ... vetie.html
AK47
častý prispievateľ

djuri napísal:ad1)bolo tu uvadzane aj dalsie sudne rozhodnutie, aj ked asi nie priamo v tomto threade ked pan ktoreho napadla na dvore skupina spoluobcanov strielal po nich aj ked utekali a bol oslobodeny
Už som sa stretol s hocičím, ale aby sa niekto odvolával na argumenty ktoré ma mali presvedčiť pritom tu neodzneli, tak s tým som sa ešte nestretol. :roll:
djuri napísal:nikde vo svojom prispevku som netvrdil ze to bolo jednoznacne od zaciatku, to mi podsuvas ty..v obdobnom duchu..ak bola ta vec taka jednoznacna ze mu stala za podanie obzaloby preco nepodal odvolanie?
K tomu som sa vyjadril v reakcii na Panzera.
djuri napísal:ad2) nie to tvrdis ty, vo viacerych pripevkoch trvdis ze drzitel ZP nemoze konat pod vplyvom rozrusenia atd.
O tom je zbytočné polemizovať, opäť by sme sa nezhodli, navyše ods. 3 paragrafu NO sa vzťahuje len na toho "kto odvracia útok", čo nie je prípad syna obete, ten nekonal v NO, nebol na neho vedený útok.
djuri napísal:podla nazoru niektorych je mozne na jeho konanie aplikovat ustanovenia o okolnostiach vylucujucich protipravnost co ty zasadne odmietas
"Niektorým" neberiem ich názor, ja sa s ním ale nestotožňujem.
Naposledy upravil/-a AK47 v 09 Apr 2011, 21:12, upravené celkom 1 krát.
AK47
častý prispievateľ

Panzer napísal:Prokurátor vždy, keď má pochybnosti podá obžalobu. Vždy.
Pokojne to nazvi pochybnosťami, ja tomu hovorím iný právny názor.
Ide o odlišnú situáciu než je tá o ktorej sa bavíme, pokiaľ v článku na ktorý odkazuješ oslobodený spod obžaloby odvracal trvajúci útok v NO, tvoj obžalovaný ktorého si oslobodil žiaden útok neodvracal, rovnako ani syn Basternáka neodvracal žiaden útok (aspoň z doteraz zverejnených informácií to nevyplýva), obaja ale inému spôsobili ujmu nad rámec oprávnenia obmedziť osobnú slobodu.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

"Je nevyhnutné zdôrazniť požiadavku ochrany osôb, ktoré vo vlastnom obydlí vykonávajú zákonné aktivity a sú pritom náhle napádané nepozvanými osobami v úmysle páchať násilie voči nim a ich blízkym osobám, a to potom, čo ich už predtým zastrašovali. V takých prípadoch nemožno od napadnutého očakávať zvažovanie, či taká alebo onaká obrana je ešte namieste, alebo nie," tento vyrok senatu Najvyššieho sudu som si musel 2x precitat aby som uveril, spravodlivost predsa len exituje a nepozera sa na zakony mechanicky napr ako ak47,
AK47
častý prispievateľ

kamov: NS sa vyjadroval k prípadu ktorý sa stal vo vlastnom obydlí strelca a ten bol priamo napadnutý. Pokiaľ by aj Basternákov syn strieľal za týchto okolností, nemal by som voči tomu žiadne pripomienky.
Panzer
Administrátor

to AK47

Točíš stále to isté a nečítaš poriadne. Tvoja chyba.

Ja osobne končím túto debatu, pretože nemá z môjho pohľadu význam. Obvykle neprajem nikomu nič zlé. A preto ani tebe neprajem, aby si bol niekedy prítomný pri prepadnutí tvojej rodinky, z ktorej niekoho odstrelia ako hoviadko božie. Ak sa to ale náhodou stane prajem ti, aby si v takom prípade konal rozvážne, zákonným spôsobom a s úsmevom zamával unikajúcemu páchateľovi. Pri srdci ťa bude hriať pocit, že keď toho dobrého človeka raz nájdu, určite mu to dokážu a dostane čo mu patrí.

Kriste pane.
AK47
častý prispievateľ

Ja ti samozrejme tiež neprajem nič zlé. Pekný zvyšok dňa.
Panzer
Administrátor

AK47 napísal:
Panzer napísal:Prokurátor vždy, keď má pochybnosti podá obžalobu. Vždy.
Pokojne to nazvi pochybnosťami, ja tomu hovorím iný právny názor.
Boa! Až terazky som pochopil. Pozdravujem, p. Spišiak!
http://pozrisi.sk/nastenka/vyroky-spisiaka napísal: "Nemôžme povedať, že prokurátor pochybil, s tým spochybníme celú
demokraciu. Mal iný právny názor.
Tak musíme povedať."
AK47
častý prispievateľ

:lol: :lol: to si teda veľmi nešťastne pochopil
Panzer
Administrátor

AK47 napísal::lol: :lol: to si teda veľmi nešťastne pochopil
Jaro, v pohode, nikomu nepoviem, že chodíš na WF. :D
inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

Pridam aj ja kusok OT:
Priznam sa, ze aj mna prekvapil sposob ako reagovali niektory staly prispievajuci. S nazorom a vykladom AK47 nesuhlasim ani ja a to z viacerych dovodov ktore, ale nebudem rozpisovat nakolko to nieje dolezite.

Na jeho obranu ale musim povedat, ze reaguje slusne a trpezlivo. Pokial niekomu niet rady a evidentne nieje mozne ho presvedcit tak sa este stale da reagovat, respektive ukoncit debatu dostojnejsie ako tu detinsky nadavat a buchat sa po cele. Cele to robi len zlu krv a zhadzuje to uroven celeho fora a jeho prispievatelov.
Vsetci sme koniec koncov rozumni a dospeli ludia tak by sme sa podla toho mali spravat,
AK47
častý prispievateľ

Panzer napísal:Jaro, v pohode, nikomu nepoviem, že chodíš na WF. :D
to mi odľahlo, naozaj by si to pre mňa urobil? :lol:
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

AK47 napísal:
djuri napísal:ad1)bolo tu uvadzane aj dalsie sudne rozhodnutie, aj ked asi nie priamo v tomto threade ked pan ktoreho napadla na dvore skupina spoluobcanov strielal po nich aj ked utekali a bol oslobodeny
Už som sa stretol s hocičím, ale aby sa niekto odvolával na argumenty ktoré ma mali presvedčiť pritom tu neodzneli, tak s tým som sa ešte nestretol. :roll:
Vidis, vdaka mne mas novu zivotnu skusenost, tesis sa? :roll:
Presvedcit som sa ta vobec nesnazil, maj si svoj nazor, skor som sa ti snazil naznacit, ze nase sudy maju v niektorych pripadoch na vec iny nazor ako ty.
Tie argumenty, ako to nazyvas, uz na fore odzneli len som nepokladal za potrebne ich kopirovat aj do tejto temy, nakolko na fore existuje moznost vyhladavania a ak ta tato problematika naozaj zaujima, mal by si ten judikat poznat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"