Prezbrojenie PZ SR

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

milý kolego, čo sa týka účasti radových policajtov na stretnutiach s predstavitelmi MV SR alebo PPZ viem presne aká atmoška tam panuje.

Čo sa týka prehľadu radových policajtov o kvalite krátkych zbraní- tak väčšina maximálne vie, že Glocky majú PPUčkari a niekde PMJčkari-"asi to budú dobré zbrane".
Samozrejme iné kritériá zohľadnujú policajti, ktorí sa zbraniam a športovej strelbe aktívne venujú.

U PZ roky napríklad mnohým chalanom na ulici nevadí, že jeho 82ka má na strelbách závady, ale ved to na strelnici niak zvládnem... Skutočnosť, že by sa to na ulici nemuselo vyplatiť nerieši nikto z nich.
Chcem tým povedať, že väčšine radových policajtov je úplne jedno, aká značka bude, lebo nečo aj tak budú musieť na opasku nosiť.
Niekto to za nich aj tak rozhodne a ani nová zbran Glock s touto situáciou nič neurobí. Je to o ludoch a ich prístupe.
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

Asi máš z časti pravdu ale ja som hovoril za seba a za svoj postoj ku Glocku, mňa nezaujíma ktoré policajné zložky a ktoré krajiny ho majú vo výzbroji. Mne skrátka sadol do ruky po všetkých stránkach ako r..t na šerbeľ a z XY krátkych zbraní sa mi páči práve G i keď je na svete možno mohlo lepších .
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Klingocop: Tvoj názor ti nik neberie, to všetko, čo vravíš, je v poriadku. Obávam sa, že táto debata je ale o čomsi inom - o tom, ako sú postavené kritériá na výber novej pištole pre PZ, o tom, aké záujmy sa môžu podpísať pod výber, o tom, že občas azda nezaškodí pri tendroch aj trochu patriotizmu, o tom, že niektorí ľudia, čo majú k nárokom na nové služobné zbrane čo povedať, sa občas skutočne správajú ako cvičené opičky, atď.
klingy
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa klingy »

to tango: my sme uz o tejto teme diskutovali na inom fore.... :wink:
pre vsetkym:

osobny pohlad som uz vyjadrovali inde ale mi to neda aj ked mi glock oproti GP 100 Mk. 6 sedi lepsie... som jednoznacne za prezbrojenie K100...

Nikdo mi totiz nedal ziadny opodstatneny argument preco je z technickeho hladiska menej kvalitnejsia zbran ako Glock.. (nebavim sa o prislusenstve) Toho je prirodzene menej...

K100 bola konstruovana ako sluzobna/sportova zbran...

Faktom je to ze Glock nadobudol svoju slavu vdaka statnej zakazke taktiez sa to moze nazvat statna pomoc....

Tango: argumentuje ze Glock je rozsireny v ozbrojenych zboroch ale to su aj zbrane na baze AR-15, AK-47 a su fakt take !uzasne" jedna spolahlivostou druha uzitkovim konfortom... :wink:

Keby bola K100 priemerna zbran tak by sa neuchytila v USA a inych krajinach a to podotikam bez akejkolvek statnej pomoci...

Z ekonimickeho hladiska moze byt Glock aj za 50€ a aj tak je K100 vyhodnejsia pretoze je domaca.... pridana hodnota nepusti...

Zaverom... ked mohli Cesi nakupit o triedu horsie zbrane preco nasi policajti nemozu pouzivat Slovensku zbran....
Je to jednoducho normalna vec vo vyspelych krajinach, ktore maju domaceho producenta - nie sme predsa bananova republika...

P.S tango neber to ako utok na seba... :wink:
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Sory za OT.Naši politici denne dokazuj,že BANANOVA REPUBLIKA sme a to že fest :evil: GP by malo v tendri dostat ferovu šancu :!:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, ja v tom zasa rozdiel vidim - je ine ak sa jedna o statom vlastneny podnik a nieco ine je sukromna firma. Akokolvek zvyhodnovat (ci znevyhodnovat) sukromnu firmu je podla mna proti pravidlam ferovosti (povedane zjednodusene), a kedze sme clenom unie, je to zaroven aj take male minove pole.

A pouzit ako argument ze cesi nakupili o triedu horsie zbrane sa mi tiez nezda idealne, oni ich nakupili pretoze tam bol uplne jasny lobbisticky tlak a neferova sutaz, a prave preto ze to do oci bije uplne vsetkym by bolo len a len vhodne aby sa to u nas spravilo poriadne/ferovo (tym viac ze posledne verzie K100 uz maju ozaj atributy dobrej zbrane ktora v istych aspektoch moze konkurovat aj Glocku).

Hlavne ale vela ludi sa tu na tie rozdiely medzi zbranami pozera ocami sportovych strelcov, pricom ale poziadavky a ocakavania sluzobnej zbrane su trochu odlisne. Debat K100 vs. Glock je tu na fore spusta (a zvycajne su o pocitoch a dojmoch), cize nemyslim ze by sa aj tato debata mala zvrhnut tymto smerom. Za poslednych 5 rokov pribudlo viacero vaznych kandidatov na dobru sluzobnu zbran, cize skor by bolo vhodne sa spytat preco to nie je robene na ferovku - Glock vs. K100 vs. HK vs. Sig vs. Springfield vs. ... za jasnych podmienok a pekne verejne? (koniec koncov odkial na to pojdu financie vieme vsetci)

Tolko moj nazor,

Gunslinger
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Podla vas by malo byt prve kriterium tendra stavane takto:

Je to slovenska pistol alebo nie.
Ak ano, postupuje do uzsieho vyberu :lol: :lol: :lol: .
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

ked sa to moze robit vo vacsich tendroch na zbrane, preco nie aj tu.

ja s tym plne suhlasim. aj bez smejka.
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

BKSL : pokial to platia slovenski danovi poplatnici a tym zas davaju pracu ludom na slovensku preco nie. ked to budu platit rakusania kludne nech tych mlokov daju aj upratovackam
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

BKSL napísal:Podla vas by malo byt prve kriterium tendra stavane takto:

Je to slovenska pistol alebo nie.
Ak ano, postupuje do uzsieho vyberu :lol: :lol: :lol: .
Vidis a mnohi maju zase pocit ze jedine kriterium bude: Je to Glock? A to je to co nam vadi asi najviac.
inspiring_kepler

Nikdy som proti tomu, ze je tender zmanipulovany nic nenamietal.
Ale tento krat aspon spravnym smerom :wink: .
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

"Tender je zmanipulovaný správnym smerom" :D tak odteraz miesto aby som písal "to je hlúposť" budem písať "to je BKSL", ušetrím tri písmena a efekt bude rovnaký.

By the way BKSL: tvoj názor je úplne BKSL
inspiring_kepler

Mozes pouzit aj vyraz "bkslovina" :D .
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

heh to skor to je totalna beeekovina :lol:

pre mna je dolezite a malo by to bit aj ako kriterium v tendroch ze pokial moze domaci vyrobca poskytnut/ponuknut asopon 80% ak nie vyssiu kvalitu/spolahlivos ako zahranicny vyrobca tak je vytaz.

jednoducho nerozumiem tomu ze su tu vyrobcovia ktory dokazu vyrabat vyrobky ktore su konkurencie schopne zahranicnym za nissie ceny a my ideme nakupovat a vyhadzovat zbytocne peniaze ktore aj tak stat nema a bude si poziciavat inde(nenarazam len na prezbrojenie PZ)

zahranicne staty nech si nakupuju co chcu kde chcu ak maju na to lowe
zandar
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

..noo kaslite na to :) som sa v nedelu vystrielal ;) o 106 ;) a z cz82 som polozil aj G-karov aj K-karov dokonca aj HK, SIG len tie . 22 ma seru ;) naco scete prezbrojovat :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"