Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

myslim ze GP neposkytla 3velkosti....
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Taktiež pištole od GP nepatria medzi tie najľahšie..
Akira
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

niesom nejaky extra odbornik,ale napr. samopaly Uzi by mohli byt dobra alternativa k zastaranym skorpionom,co myslite?
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Ale kdeze.
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

To skor bude Skorpion Evo III
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

uzicko je este starsie ako skorpion, nie nahodou?
v il som mini uzi videl zavesene na krku postarovi, teda zamestnanci posty, co zrejme prepravovali peniaze a ceniny. kedysi to mavali aj rozne ostrahy napr v jeruzaleme pri roznych turistickych pamiatkach kde bolo vela ludi, ale uz to nejak vymizlo, pistole s pazbami, glocky a tusim walthery ak som dobre videl.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Tá podmienka o troch veľkostiach bola od začiatku?
Akira
prispievateľ

luke,myslel som skorpiony este s kalibrom 7,65.vymenit ich za Uzi
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

akira : videl si UZI aspon raz v zivote ?? ved to je 50rocny kram, hrkalka, tazky jak kopyto... v porovnani s tym je Skorpion hodinarska praca
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

pani zo zboru, ked uz sme pri prezbrojeni, co poviete na toto odovodnenie zrusenia predpisu ktory mal umoznit nosenie sukromnych zbrani do sluzby?

Obrázok
Naposledy upravil/-a boris v 13 Dec 2010, 16:47, upravené celkom 4 krát.
Akira
prispievateľ

ale hej,videl som.ved nemyslel som tym,ze by to mala byt sluzobna zbran pre nejake zasahove jednotky,ale na zakladne utvary oo pz trebars
dirty harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Škorpion je zastaralý? :shock: Asi tak ako SA vz. 58 a AK 47. :D
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

boris napísal:pani zo zboru, ked uz sme pri prezbrojeni, co poviete na toto odovodnenie zrusenia predpisu ktory mal umoznit nosenie sukromnych zbrani do sluzby?

Heeeeej! To je dobré. To mi pripomenulo logigu môjho predchádzajúceho zamestnania. Niečo ako na úrade vytlačíme z tlačiarne, prenesiem papiere ku nám na kraj prijmeme zamestnanca a ten to znova nahrá do PC do toho istého programu z ktorého sme to tlačili. :D. Alebo absolútna podobnosť: Pýtal som sa v banke: Prečo ste mi obmedzili počet bezplatných odídených transakcií z neobmedzených na 40x? Odpoveď banky: Lebo aj tak väčšina zákazníkov nedosahuje 40 tranzakcií mesačne. (Samozrejme každú tranzakciu nad 40x spoplatnili).
Sorry za trochu OT. Nedalo mi to musel som to napísať lebo som tam našiel podobnú logiku ako v liste MINV.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Tak to je ina kravina. Co cakali, ze kazdy bude nosit vlastnu a ked nie, tak to zrusime ? Vela ludi malo vlastnu a malo by ich este viac, keby to riaditelia na krajoch ci okresoch podpisovali, kedze aj nariadenie bolo, ale riaditel tiez musel dat suhlas, co casto nedal.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

Michal1 napísal:Vnútro sa chystá nakúpiť pištole aj samopaly za 17 miliónov

http://www.topky.sk/cl/10/852486/Vnutro ... 7-milionov

... Ide o obstarávanie za takmer sedem miliónov eur na nákup pištolí kalibru 9 mm Luger a obstarávanie na nákup samopalov kalibru 9 mm Luger za vyše desať miliónov eur.

Na nákup ručných zbraní sa chystá tender za 6,9 milióna eur. "Na základe špecifických požiadaviek výkonu služby v Policajnom zbore musí byť pištoľ vyhotovená v troch veľkostných variantoch.
... Ministerstvo sa rozhodlo nakúpiť aj automatické zbrane za 10,13 milióna eur. Samopaly budú policajti nosiť každý deň.
..... Ako uviedla Lucia Garajová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra, v rámci prezbrojovania má polícia zámer nakúpiť desaťtisíc nových samopalov a 24-tisíc pištolí kalibru 9 milimetrov.
cena na pistol je 287,5 € a na samopal 1013 €.
a rozmyslam, na co su im 3 velkosti - asi len na eliminaciu GP a jednoznacney vyber Glocka - asi papalasi, ktori su tak proti ozbrojenym poctivym obcanom, chcu mat nieco vo vrecku ...

Este je pravdou, ze neviem ake tri velkosti maju na mysli - mozno rukovate.

A pokial ide o davky, tak pisem o skusenosti. S vycvikom mozno aj ja zvladnem 58 davkou bez kompu, uz som aj ja videl takych ludi na videu, ktori strielali z ostrej 58 davkou a smerom dopredu, nie po 3. hore.

Ale na 61 davkou treba podstatne menej usilia ako na 58 davkou.
A 3-4 rany kal. 7,65 mm Br. su urcite ucinnejsie ako 1 rana 9 mm Luger.
A pisal som to pre lepsie vystihnutie rozhodnutia isteho statneho organu hodneho psychotestov ci skor priamo vysetrenia u odb. lekara o nahradeni ako tak vhodnych Sa. vz. 61 (ale v podmienkach SR zbytocnych podla mojho nazoru) zbranami Sa. vz,. 58.

Nikde neriesim strelecky vycvik policajtov, to snad ani nie je treba opakovane pisat, ze je slaby, ked sam pan prezident sa v clanku pre jeden z najrozsirenejsich casopisov vyjadri, ze je uspech ak trafi pol. terc (zrejme na strelnici a nie v strese na ulici)

A pokial ide o ucinnost - jeden zasah .22 LR ma vyssiu ucinnost ako 10 minutych .45 ACP.

A nariadenie o noseni vlastnej zrusili mozno prave kvoli ocakavanemu vyberu - aby ludia, ktorych sa to dotyka, si nezvykli na nieco lepsie, ked dostanu nejaky standard - inac to bude podla mna na 100 percent Glock, pretoze Slovaci sme natolko blbi, ze sa vys..ieme na svojich.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"